[MPlayer-users] Problem playing .nsv NullSoft video

Dzon dzon at softhome.net
Wed Sep 8 14:16:07 CEST 2004

Hello there,
I tried today's CVS daily snapshot, but still have problem playing grabbed 
NSV stream. Video plays OK, but audio doesn't. Funny that in version 
1.0pre4 works audio but not video.

Sample problem file can be found at

now some of the messages:

MPlayer dev-CVS-040908-06:00-3.2.2 (C) 2000-2004 MPlayer Team

CPU: Intel Pentium 4/Xeon/Celeron Foster 2394 MHz (Family: 8, Stepping: 9)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Playing sample.nsv.
Nullsoft Streaming Video file format detected.
Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)
FAAD: compressed input bitrate missing, assuming 128kbit/s!
AUDIO: 32000 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 16000->128000 (128,0 kbit)
Selected audio codec: [faad] afm:faad (FAAD AAC (MPEG2/MPEG4 Audio) 

Checking audio filter chain for 32000Hz/2ch/16bit -> 32000Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 32000 hz, little endian signed int 
AF_pre: 32000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
AO: [null] 32000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian) (2 bps)
Building audio filter chain for 32000Hz/2ch/16bit -> 32000Hz/2ch/16bit...
Starting playback...
FAAD: Trying to resync!
FAAD: Trying to resync!
FAAD: Trying to resync!
... cycling last message...

it doesn't work even with ao=null.

                               dzon at softhome.net

More information about the MPlayer-users mailing list