[MPlayer-users] pullup filter skipping wrong frames after edit

pfile at pacbell.net pfile at pacbell.net
Mon Dec 19 19:38:50 CET 2005

howdy folks,

i've had a problem with pullup on and off through several versions of  
mencoder. over the weekend i upgraded to the very latest codebase in  
CVS and the problem got a bit better but still persists.

in the attached clip, after the edit point pullup seems to have gotten  
confused and is skipping the wrong frames. the file is an mpeg2  
transport stream (ATSC, 720p at 59.97Hz) and the file was edited with  
ProjectX 0.90.2. the zip file also contains the log output from  
mencoder -v.

[28MB zip file]


other relevant details:

uname -a:

Darwin foo.local 7.9.0 Darwin Kernel Version 7.9.0: Wed Mar 30 20:11:17  
PST 2005; root:xnu/xnu-517.12.7.obj~1/RELEASE_PPC  Power Macintosh  

mencoder -v:

MEncoder dev-CVS-051217-18:53-3.3 (C) 2000-2005 MPlayer Team
AltiVec found
CPU: PowerPC

gcc -v:

gcc version 3.3 20030304 (Apple Computer, Inc. build 1495)

mencoder commands:

nice +20 mencoder  -ffourcc DIVX -o /dev/null -vf  
pullup=4:4:4:4,softskip -oac copy -ovc lavc -lavcopts  
-ofps 24000/1001 $*

nice +20 mencoder -ffourcc DIVX -o $1.avi -vf pullup=4:4:4:4,softskip  
-oac copy -ovc lavc -lavcopts  
autoaspect -ofps 24000/1001 $*

i should mention that this problem happens on the same mencoder source  
under x86 FC3, so i dont think the problem is PPC-specific.

any ideas? i cant rule out user error entirely since mencoder gives us  
a lot of rope to hang ourselves with :)



More information about the MPlayer-users mailing list